Sertéstenyésztés

Sertésállományunk Somogy megyében kiemelkedő

Cégcsoportunk tevékenységének egyik legjelentősebb ága a sertéstenyésztés. Nagybaráti-és Kisbaráti-pusztán, valamint pádpusztai telepeinken Danbred vérvonalú tenyészállatokkal dolgozunk. Telepeink SPF (Specific Pathogen Free), vagyis speciális kórokozóktól mentes állategészségügyi státusszal rendelkeznek. Közel vagyunk ahhoz, hogy a teljes állomány antibiotikummentes legyen, hiszen kizárólag szakmailag indokolt esetben kapnak egyedi kezelést állataink.

A jó genetikának és a sertéstelepeken biztosított kiemelkedő körülményeknek, valamint a szakképzett gondozók munkájának köszönhetően a Magyarországon született malacok több mint 5%-a nálunk nevelkedik.

2015 év elején sertéstelepeink megszerezték a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy használati jogát, amely partnereinknek és ügyfeleinknek garancia arra, hogy tőlünk minőségi hazai sertéshúshoz jutnak.

Környezettudatos technológiák

A zöldmezős beruházásként létrejött sertéstelepek a legmodernebb környezetkímélő technológiák alkalmazásával épültek, valamint megfelelnek a legmagasabb energiahatékonysági és legszigorúbb állatjóléti elvárásoknak. Az istállókban geotermikus hűtési/fűtési rendszer működik, vagyis a talajvíz hőjéből származó energiát használjuk fel nyáron hűtésére, télen pedig fűtésére. A magas színvonalú sertéstenyésztés alapja az állatok komfortérzetének kialakítása: istállóink klimatizáltak, valamint a tiszta környezetet a malacok alatt található taposórács elhelyezésével biztosítjuk. A keletkezett hígtrágyát a hatósági előírásoknak megfelelően szántóföldjeinkre juttatjuk ki és a növények tápanyagpótlására használjuk.

Takarmányozás

Saját keverővel rendelkezünk, így a takarmányozáshoz szükséges minőségi tápot mi állítjuk elő a megtermelt takarmány alapanyagok (kukorica, árpa, tritikálé), és a vásárolt fehérjehordozók (szója, repce, napraforgó, stb.) felhasználásával.

Termékenyítés

A sertéstenyésztés során a minőségi állomány létrehozását nemcsak a korszerűbb állattartási feltételekkel biztosítjuk, hanem a termékenyítéshez a kantelepünkről származó magas minőségű és tenyészértékű szaporítóanyagot használunk, ezzel is elősegítve a termelési eredmények javulását.