Kantelep

Kantelepünk egyedülálló állategészségügyi státusszal rendelkezik

A sertéstenyésztés során a minőségi állomány létrehozását nemcsak korszerű állattartási feltételekkel, hanem a termékenyítéshez használt, kantelepünkről származó magas minőségű és tenyészértékű szaporítóanyaggal biztosítjuk.

Somogy megyében Segesd-Felsőbogátpusztán épült az ország legmodernebb telepeként számon tartott kanállomás, amelyet 2013-ban adtunk át, és azóta üzemeltetünk.

Az állomáson található 30 Danbred duroc fajtájú tenyészkan Dániából érkezett, amelyeket a termelékenység növelése érdekében cégcsoportunk évente cserél. Az állatok teljesen steril környezetben, tágas, klimatizált istállókban élnek, egészségügyi állapotuk kitűnő, amelyet rendszeres, laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatokkal szűrünk. Az állomáson fantomok és fantomhelyiségek létrehozásával megteremtettük a megfelelő körülményeket a szakszerű és higiénikus spermavételre. Kanállomásunk Közép-Európa egyik legmodernebb, legfelszereltebb laboratóriumával működik, amely saját telepeinket látja el termékenyítőanyaggal.