Az Országos Mentőszolgálat által szervezett Közösségi Újraélesztési Tréningen a cégcsoport valamennyi telephelyének és ágazatának munkatársa képviseltette magát, így összesen 30 fő fejlesztette elsősegélynyújtással kapcsolatos ismereteit és szerzett tanúsítványt a képzés elvégzéséről.

„Egy ilyen kezdeményezés életeket menthet, hiszen vészhelyzetben – addig, amíg a mentő kiér a helyszínre – nagyon sokat segíthetnek a megfelelő életmentő tudással rendelkező kollégák. Nagyon örülök, hogy cégünk munkatársai is részt vehettek a programban, hiszen az itt megszerzett tudás magánemberként is hasznos lehet számukra. Visszajelzések alapján mindenki rendkívül élvezte a tréninget, hiszen nemcsak elméleti oktatást tartottak a résztvevőknek, hanem a szemléltető eszközök segítségével a gyakorlatban azonnal ki is próbálhatták az elhangzottakat” – mondta Dr. Farkas Balázs, a Claessens Group HR-vezetője.

A Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó egészségügyi program keretében szervezett ingyenes tréninget a nagyatádi mentőállomás munkatársa, Bakti Edit állomásvezető mentőtiszt tartotta a cégcsoport telephelyén december 6-án. A félnapos oktatás elsődleges célja volt az újraélesztés elsajátítása, valamint a félautomata defibrillátor készülék használatának bemutatása, amelyek mellett természetesen az alapvető elsősegélynyújtó ismeretekre is kitért az előadó.

A cégcsoport további sok sikert kíván a mentőszolgálat munkájához, amelynek köszönhetően egyre nő a civil emberek által megkezdett sikeres újraélesztések száma hazánkban.