A nagy érdeklődésre való tekintettel idén háromnapos egészségnapot tartott a cégcsoport, amelyhez kapcsolódva egy egészséges életmódra ösztönző „Figyelj magadra, élj egészségesen” elnevezésű kampányt is indított.

Egy éve szervezett először egészségnapot a Claessens Group, amelyet a munkatársak kedvező fogadtatásnak köszönhetően idén ismét megrendezett. A február első hetében tartott eseményen a dolgozók háromnegyede vett részt a tavalyihoz hasonló, általános és felsőtestre specializálódott prevenciós szűréseken. A vizsgálatokat az ország egyik legjobban felszerelt - EKG, ultrahang-és CT berendezéssel is ellátott - mobil diagnosztikai szűrőállomása végezte. Az érdeklődők különböző (egészséges táplálkozás, dohányzás megelőzés, mozgás- és életmód) témákban előadásokat is meghallgathattak és személyes tanácsadáson is részt vehettek. A második szűrőnapon a Nagyatádi Kórház Vértranszfúziós Osztály munkatársainak jóvoltából véradásra is jelentkezhettek a segíteni szándékozók, összesen több mint 30 önkéntes adott vért.

Az egészségnaphoz kapcsolódóan meghirdetett „Figyelj magadra, élj egészségesen!” kampányban a vállalat mozgásra és ennek apropóján egy versenyre invitálja munkatársait. „A célunk az volt, hogy arra próbáljuk motiválni a dolgozóinkat, hogy minél egészségesebben próbálják élni mindennapjaikat. Sok egészségügyi problémától óvhatjuk meg magukat, ha egy kicsit odafigyelünk táplálkozásunkra és a rendszeres testmozgásra. Ezt én is jól tudom, hiszen jómagam is sportolok és szerencsére sok lelkes kollégánk van, akik szívesen mozognak szabadidejükben” – mondta Claessens Peter a cégcsoport vezetője.

A verseny lényege, hogy egészségesebb táplálkozással és mozgással minél több kilótól szabaduljanak a játékban résztvevők a nagyatádi eXtremeMan Hosszútávú Triatlon versenyig, ahol a céges váltócsapat is rendszeresen képviselteti magát. A leadott össz kilókat a vállalat forintra váltja (1 kg=1000 Ft) és az összegyűlt összeget a munkatársak javaslatai és szavazatai alapján fogja elkölteni a cég vezetősége, kizárólag egészséges életmóddal kapcsolatos dolgokra. A kampány időszakában a versenyben résztvevő munkatársak kedvezményes sportolási lehetőségeket is igénybe vehetnek a nagyatádi sportlétesítmények (fürdők, fitness termek) jóvoltából.