​Március 7-10. között, immár második alkalommal szerveztünk inszeminátor továbbképzést somogyszobi telepünkön, amelyen cégünk munkatársai mellett, más hazai tehenészet képviselői is részt vettek.

A négynapos tréning a Claessens Group kezdeményezésére, valamint a Holstein Genetika Kft. és az USA egyik legnagyobb szarvasmarha szaporítóanyag forgalmazója, a World Wide Sires (WWS) közreműködésével valósulhatott meg.

Az elméleti és gyakorlati oktatással egybekötött továbbképzés fő témája, a tavalyi tréninghez hasonlóan, a krétázásos ivarzásmegfigyelés hatékony elsajátítása volt. Az elméleti oktatáson cégünk szarvasmarhaágazat-vezetője, Detkó Roland is tartott előadást a tehenészetben elért eredményekről, tapasztalatokról.

„Cégünknél folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk a vezetők és munkatársak képzésére, igyekszünk lépést tartani a szakma és technológia terén bekövetkező fejlődéssel. A WWS-sel több mint 10 éve vagyunk kapcsolatba, a gyakorlati útmutatásuknak és a tapasztalatcserének a hatására tehenészetünkben jelentős eredményeket értünk el a szaporodásbiológia területén”- mondta Detkó Roland.

A továbbképzés végén valamennyi résztvevő egy emléklapot kapott, amely igazolta a tréning elvégzését.