Örömmel jelentjük be, hogy cégcsoportunk sertéságazattal foglalkozó vállalata, és egyben a megye legnagyobb állattartó telepe, az Agrár Kft. megszerezte a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy használati jogát.

A minősítés biztosítja partnereinket és vásárlóinkat arról, hogy a telepeinkről kikerülő valamennyi vágóállat Magyarországon született, és az EU által engedélyezett összetevőket tartalmazó takarmányt kapta, amelyek 95 százalékban gabonaalapúak, a kukorica pedig GMO-mentes.

A sertésstratégia minőségi elvárásainak teljesítéseként a Vidékfejlesztési Minisztérium 2013-ban döntött a KMS védjegy bevezetéséről, amelynek működtetésével a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsot (VHT) bízta meg. A védjegy használatára a termék előállítás minden fázisában szigorú feltételek vonatkoznak, amelyek az élőállat tartástól kezdődően egészen a termék fogyasztóig való eljutásáig érvényesek. Így az élelmiszerboltokban található KMS védjeggyel ellátott sertéshús esetében a vásárló biztos lehet abban, hogy biztonságos forrásból származó, egészséges húsú terméket visz haza.

Védjeggyel kapcsolatos további információ a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács honlapján található.