Claessens Peter cégünk alapító ügyvezető igazgatója életének 49. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Peter 1973. augusztus 14-én született a belgiumi Kapellenben. 1995-ben magabiztosan és tele tervekkel érkezett Somogyszob Nagybaráti-pusztára, ahová később családtagjai is követték. A Claessens család az évek során közösen építette fel a térség legmodernebb gazdaságát, melynek irányításában Peter központi szerepet játszott. Innovatív ötleteivel, tehetségével sorra halmozta az elismeréseket, üzleti sikereket. Magyarország iránti elköteleződését példázza, hogy családjával együtt 2010-ben magyar állampolgár lett, és sikeresen beilleszkedett a vidéki életbe. Szakmájában országos ismertségre tett szert, pályatársai felnéztek rá. Munkáját maximalizmus, profizmus és igényesség jellemezte. Bebizonyította, hogy kitartó és kemény munkával világszínvonalú állattenyésztést lehet Magyarországon megvalósítani.

A család mindig fontos volt számára, feleségével 2010 óta éltek boldog házasságban. Szerető férj és gondos családapa volt, aki rajongott három lányáért. Szüleinek példája és a családi hagyományok egész életét meghatározták, az otthon látott mintát követve testvéreivel összefogva hozták létre a Claessens Group-ot.

Hobbija, a sport mindig nagy szerepet játszott életében, a New York City Marathon teljesítése mellett kétszeres IronMan. Élete során több rangos elismeréssel is jutalmazták: 2018-ban Somogyszob Díszpolgárának választották, alig egy hónapja a magyar állam által adományozható legmagasabb elismerésben részesülhetett, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje díjat vehette át.

A Claessens család tagjai és a cégcsoport dolgozói a jövőben együtt kívánják tovább vinni a Peter által megálmodott és megvalósított gazdaságot.

Felesége, gyermekei, szülei, testvérei, munkatársai és barátai mély fájdalommal búcsúznak tőle. Felejthetetlen emléke szívünkben örökké él.

Nyugodjon békében!

Jelen közlemény és fotó felhasználása szigorúan tilos, bárminemű felhasználása jogi következményeket von maga után!

Nyilvános búcsúztatójára 2022.07.22-én, pénteken 19:00 órakor kerül sor, Segesden, a Szent László templomban, ahol mindenki leróhatja kegyeletét.

Kérünk Mindenkit a következők betartására, tudomásul vételére:

Kérjük, hogy a sajtó képviselői tartsák tiszteletben a család gyászát és a kegyeleti jogokat!

Kérünk Mindenkit, hogy kegyelete jeléül csupán egy szál fehér virágot hozzon!

Kérjük a búcsúztatót követő részvétnyilvánítás mellőzését!

Kérjük a búcsúztató során a fotók, videófelvételek készítésének mellőzését!

Jelen közlemény az egyetlen a Claessens Group részéről, a tragédia kapcsán a továbbiakban nem nyilatkozunk!