Kétnapos egészségnapot tartott a Claessens cégcsoport, amelynek keretében a szűréseket a hazánkban egyedülálló, CT-vel is felszerelt Scan&Go fantázianévre keresztelt mobil diagnosztikai szűrőállomás szakorvosai végezték. A vizsgálatok mellett a dolgozók prevenciós céllal előadásokon, valamint véradáson is részt vehettek.

 

„Idén első alkalommal szerveztünk egészségnapot a cégcsoportnál, amelynek célja, hogy felhívjuk dolgozóink figyelmét, hogyan tudnak minél tudatosabbak lenni saját egészségük megóvása érdekében. Jómagam is rendszeresen járok szűrésekre, amelyeket rendkívül fontosnak tartok, hiszen így a különböző betegségek időben felismerhetők. Alapvetően erre mindenkinek figyelnie kellene, illetve azt gondolom, hogy hosszú távon a munkaadónak is az az érdeke, hogy a dolgozók megfelelő egészségi állapotban végezzék munkájukat.” – mondta Claessens Peter, a cégcsoport vezetője.

A január 18-19-én megrendezett egészségnapon a cég munkatársai egy általános és felsőtestre specializálódott prevenciós szűrésen vehettek részt, ahol a vizsgálatokat a hazánkban egyedülálló, technikailag legjobban felszerelt - EKG, ultrahang-és CT berendezéssel is ellátott - szűrőállomás végezte. A program keretében mozgás és életmód, egészséges táplálkozás, valamint dohányzás megelőzés témában előadást is meghallgathattak a dolgozók. Azok számára, akik komolyabban érdeklődtek az életmódváltás iránt, személyes tanácsadásra is volt lehetőség.

„Országszerte sok helyen megfordulunk, szerencsére egyre több vállalatvezető ismeri fel a szűrések jelentőségét. Az országos általános egészségügyi állapotot tekintve azt mondhatom, hogy rendkívül sok esetben találkozunk magas vérnyomással, cukorbetegséggel, illetve előfordul, hogy daganatos betegségeket is diagnosztizálunk, amelyek főként az 50 év felettieket érintik. Ugyanakkor korosztálytól függetlenül meglepően gyakori a halláskárosodás és a légúti betegségek is” – foglalta össze az eddigi tapasztalatokat dr. Vargovics Eszter, a szűrőbusz radiológus orvosa.

Az egészségnap sikerét mutatja, hogy a közel 200 fős dolgozói létszámmal bíró vállalat munkatársainak több mint a fele vett részt a szűréseken és a kísérő programokon. A Nagyatádi Kórház Vértranszfúziós Osztály munkatársai által végzett hétfői véradás is eredményesen zárult, szép számmal jelentek meg a segíteni szándékozók: közel 40 önkéntes érkezett, ebből 23 fő első alkalommal adott vért. 

A program második napján a TV2 Több mint TestŐr életmódmagazinjának stábja is ellátogatott a Claessens Egészségnapra, akik egészségmegőrzés és betegségmegelőzés témában, kiemelten a szűrővizsgálatok fontosságáról forgattak a mobil szűrőállomás szakorvosával. A látogatást egy fotó is megörökítette, amelyen Kulcsár Edina műsorvezető látható a dolgozókkal.