Az ország második legnagyobb sertéshizlaldája épül a Claessens cégcsoport Böhönye közelében lévő terebezdpusztai telepén. A létesítmény elérte legmagasabb pontját, ebből az alkalomból március 29-én bokrétaünnepséget tartottak, amelyen Zsoldos Márta Piroska, Böhönye Község polgármestere és Móring József Attila országgyűlési képviselő is részt vett. 

A Claessens család a megye legjelentősebb állattartója, nevéhez fűződik hazánk legnagyobb hízótelepe is. A most létesülő négy istállóból álló telepen 32 000 sertést hizlalnak majd. A komplexum első egysége épül jelenleg, amelyet a cég önerőből finanszíroz, ennek értéke közel 900 millió Ft. A modern környezetkímélő technológiák alkalmazásával épülő istállók nemcsak a legmagasabb energiahatékonysági és legszigorúbb állatjóléti elvárásoknak felelnek meg, de maximális komfortot biztosítanak a telepen dolgozó munkatársak számára is.

A térség egyik legnagyobb foglalkoztatójaként elkötelezettek vagyunk a Dél-dunántúli régió gazdasági felemelkedéséért. Az új beruházással vállalatunk közel 50 új munkahelyet teremt a környékbeli lakosok számára. A jövőben irodaépületek és egyéb kiszolgáló létesítmények is épülnek még a telep területén, amelyek üzemeltetése újabb dolgozói létszámnövelést igényel majd” – mondta Claessens Peter, a Claessens cégcsoport vezetője.

Az első istállóba várhatóan ez év őszén kezdik betelepíteni a malacokat, amelyek a cég Kisbaráti-pusztán lévő kocatelepéről érkeznek majd. A hízótelepen körülbelül 125-130 kilogrammos súly eléréséig maradnak az állatok, majd döntő többségében a legnagyobb hazai vágóhidakra kerülnek.

A fenntartható gazdálkodásra berendezkedett Claessens cégcsoport egy zárt rendszerű működési modellt alakított ki: koca-és hizlalótelepein saját maga neveli az állatokat, amelyek számára a szükséges takarmányt szántóföldjein termeli meg. Tavaly a vállalat sertéstelepein a teljes állományt lecserélte, ami egy genetikaváltást is magával hozott: a hollandról a dán fajta tenyésztésére tértek át. A magasabb egészségügyi státusszal rendelkező és – a szakmailag indokolt eseteket kivéve - gyógyszermenetesen nevelkedő állatokat a cég elsősorban a táplálkozásban tudatosabb vásárlók piacára szánja.