Az első negyedévben öt környékbeli tanintézménybe is ellátogatottak a Claessens Group vezető munkatársai, így közel 250 diák nyerhetett bepillantást a megye legnagyobb állattartójának működésébe. A tájékoztató előadások célja a nyári szakmai gyakorlatok népszerűsítése.

 „Ebben az évben különösen nagy hangsúlyt fektetünk a toborzásra és a szakmai utánpótlás kérdésére. A vállalatcsoport folyamatosan fejlődik, bővül, ehhez pedig nemcsak a jelenben kell biztosítanunk a szükséges munkaerőt, hanem egy kicsit a jövőbe is kell tekintenünk. Az iskolalátogatások alkalmával szeretnénk a diákoknak megmutatni a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket és azokat a szakmai kihívásokat, amelyekkel szakmai gyakorlatosként, vagy később munkavállalóként cégcsoportunknál is találkozhatnak” – mondta Barka Daniella, a cégcsoport HR munkatársa.

Somogyzsitfai, csurgói, nagybajomi szakiskolákban, valamint Kaposvárott két tanintézményben - a mezőgazdasági szakképző iskolában és a Kaposvári Egyetemen - is tartottak bemutatkozó előadást a cégcsoport ágazatvezetői. Itt az aktuális szakmai gyakornoki pozíciók ismertetése mellett, a telepen végzett mindennapi feladatokba is beavatták az érdeklődő diákokat. Voltak olyan iskolák, akik az előadásokat követően telepbejárásra is bejelentkeztek, ők egy közel kétórás program keretében megtekinthették az új műhelycsarnokot, a legmodernebb erő- és munkagépekkel felszerelt gépparkot, valamint a szarvasmarhatelepet. A diákok rendkívül érdeklődők, befogadóak voltak a látottak kapcsán, amit a telepvezetőkhöz intézett kérdések is alátámasztottak.

A mezőgazdasági iskolák esetében nem mindenhol van lehetősége a diákoknak megismerkedni a mai modern technikával felszerelt gépekkel. Ezért a Claessens Group örömmel támogatta a somogyzsitfai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskolát, ahol márciusban egy hétig a gyakorlati órákra rendelkezésre bocsátotta a cégcsoport 12 méteres vetőgépét és egy New Holland traktorát.

Az iskolalátogatások sikerét mutatja, hogy már most többen jelentkeztek a nyári gyakorlati helyekre, amelyekről a cég honlapján is tájékozódhatnak az érdeklődők.