A cégcsoport átlagosan 30%-os nettó béremelést jelentett be a fizikai dolgozók körében, amelyet egy éven belül, két lépcsőben kíván megvalósítani. Az első emelés idén már megtörtént, míg a másodikra a következő év januárjában kerül sor. 

A kétszáz főt foglalkoztató vállalat sikeres évet zárt tavaly: a vezetőség által várt eredmények teljesültek, amely nagymértékben hozzájárult a dolgozói bérek emeléséhez.

„Olyan fizetési szintet szeretnénk meghatározni, ami biztos megélhetést nyújt az embereknek. A következő időszakban arra törekszünk, hogy megfelelő bérszínvonal kialakításával, több szabadidő biztosításával elérjük, hogy munkatársaink elégedettek, motiváltak legyenek a munkájukban. Hosszú távon ebben látjuk a megoldást” – mondta Claessens Peter, a cégcsoport vezetője.

A tavaly bejelentett minimálbér, illetve garantált bérminimum emelése alapvetően nem befolyásolta a vállalat dolgozóinak fizetését, mert a cégcsoportnál az átlagbérek már korábban is meghaladták a kormányrendeletben rögzített szintet.

A Claessens Group az idei céljainak, kitűzött termelési számainak megvalósításához munkaerő-bővítést tervez, valamint továbbra is kiemelt figyelmet kíván fordítani a munkatársak fejlesztésére. Rendszeresen vannak vezetői képzések, tréningek, amelyeken idéntől már a cég fizikai dolgozói is részt vesznek.

Jelenleg is vannak szabad pozíciók, amelyekről az érdeklődők a vállalat honlapján, a karrier menüpontban tájékozódhatnak.