Gyászhír

2022.07.14

Claessens Peter cégünk alapító ügyvezető igazgatója életének 49. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Bővebben

Tájékoztató a nagyatádi elkerülő út mellett épülő víztározóról

2021.04.14

A Claessens cégcsoport a Nagyatád és Ötvöskónyi között elterülő termőföldek vízellátásának biztosítására automatizált öntözőrendszert létesít. A beruházás része a nagyatádi elkerülő út mellett épülő 12 hektáros víztározó, amelyet a Rinya-patakból nyert, kizárólag magas vízállás melletti, jellemzően téli és kora tavaszi hasznosítatlan többletcsapadékkal kíván feltölteni.

Bővebben

Újraélesztést tanultak a Claessens Group munkatársai

2019.12.14

Az Országos Mentőszolgálat által szervezett Közösségi Újraélesztési Tréningen a cégcsoport valamennyi telephelyének és ágazatának munkatársa képviseltette magát, így összesen 30 fő fejlesztette elsősegélynyújtással kapcsolatos ismereteit és szerzett tanúsítványt a képzés elvégzéséről.

Bővebben

Nemzetközi inszeminátor továbbképzés a Claessens szarvasmarhatelepen

2019.11.22

A Claessens Group, a Holstein Genetika Kft. és az USA egyik legnagyobb szarvasmarha szaporítóanyag forgalmazója, a World Wide Sires (WWS) ötödik alkalommal szervezte meg magas színvonalú inszeminátor továbbképzését a cégcsoport somogyszobi telepén. Az országban egyedüliként rendezett tréningen ismét az előadók között szerepelt a WWS több évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkező vezető szaporodásbiológiai szakembere.

Bővebben

Bokrétaünnepség: tápgyárat avattak a Claessens Group terebezdpusztai telepén

2019.09.17

Magyarországon egyedülálló technológiával épül a somogyszobi Claessens cégcsoport takarmánygyártó vállalatának, a TBZ Táp Kft.-nek az üzeme a Böhönye melletti Terebezdpusztán. A jövő nyárra elkészülő létesítmény szeptember 16-i bokrétaünnepségén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Zsoldos Márta Piroska, Böhönye Község polgármestere is részt vett.

Bővebben

Mert segíteni jó!

2018.12.13

Az idei évben vettünk részt először a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójában, amelynek keretében több mint 100 ajándékkal megtöltött doboz érkezett a Claessens Group munkatársaitól.

Bővebben

Az agrárminiszter adta át a Claessens Group oktató-és látogatóközpontját, valamint a Pádpuszta Kft. új kocatelepét

2018.07.24

A Claessens Group és sertéstenyésztéssel foglalkozó stratégiai partnere, a Pádpuszta Kft. július 19-én szervezett sajtótájékoztatóján Nagy István agrárminiszter átadta az új 4200 férőhelyes kocatelepet, valamint a Claessens cégcsoport iskolásoknak létesített oktató-és látogatóközpontját. A Nagybaráti-pusztán tartott eseményen Szászfalvi László országgyűlési képviselő is részt vett.

Bővebben

GDPR - Változás az adatvédelemben

2018.05.26

Az Európai Unió egységes adatkezelési gyakorlatát szabályozó törvény május 25-én lépett életbe, amely valamennyi piaci szereplőnek - beleértve cégcsoportunkat is – előírta saját adatkezelési gyakorlatának felülvizsgálatát.

Bővebben

Bokrétaünnepség a Claessens Group terebezdpusztai sertéstelepén

2018.03.29

Az ország második legnagyobb sertéshizlaldája épül a Claessens cégcsoport Böhönye közelében lévő terebezdpusztai telepén. A létesítmény elérte legmagasabb pontját, ebből az alkalomból március 29-én bokrétaünnepséget tartottak, amelyen Zsoldos Márta Piroska, Böhönye Község polgármestere és Móring József Attila országgyűlési képviselő is részt vett. 

Bővebben

„Egészséges munkahely” címet nyert a Claessens Group

2017.12.15

Idén a Claessens cégcsoport közepes vállalkozás kategóriában elnyerte a Somogy Megyei Kormányhivatal által meghirdetett „Egészséges munkahely 2017” címet. A pályázatban azokat a somogyi munkáltatókat díjazták, akik az egészséges munkakörnyezet megteremtése mellett nagy gondot fordítanak munkavállalóik egészségi állapotának megőrzésére és javítására. 

Bővebben

Megnyitottuk oktató- és látogatóközpontunkat

2017.12.05

A Claessens cégcsoport novemberben adta át a fejőházban kialakított új oktató- és látogatóközpontját, amely főként a környékbeli, Dél-dunántúli tanintézmények diákjainak fogadására rendezkedett be. 

Bővebben

Iskolalátogatások a szakmai utánpótlás jegyében

2017.04.03

Az első negyedévben öt környékbeli tanintézménybe is ellátogatottak a Claessens Group vezető munkatársai, így közel 250 diák nyerhetett bepillantást a megye legnagyobb állattartójának működésébe. A tájékoztató előadások célja a nyári szakmai gyakorlatok népszerűsítése.

Bővebben

Béremelés két lépcsőben

2017.02.28

A cégcsoport átlagosan 30%-os nettó béremelést jelentett be a fizikai dolgozók körében, amelyet egy éven belül, két lépcsőben kíván megvalósítani. Az első emelés idén már megtörtént, míg a másodikra a következő év januárjában kerül sor. 

Bővebben

A termőföldet nemcsak használni, gondozni is kell

2016.10.07

A cégcsoport a gabonaaratás utáni és az őszi vetést megelőző időszakban nagy hangsúlyt fektet a szántóföldek természetes tápanyag-utánpótlására, amelyhez az állataik által termelt szerves trágyát használják fel. 

Bővebben

Cukorrépa-termesztés a Claessens cégcsoportnál

2016.09.29

A Kaposvári Cukorgyár termeltetési osztályának Répa Levél című kiadványában Horváth Adelina, a Claessens Group szántóföldiágazat-helyettese mesélt a vállalatnál zajló cukorrépa-előállítás kihívásairól és a kultúrnövény felhasználásáról.

Bővebben

Claessens Családi Nap

2016.08.13

Több mint 400 munkatárs és családtagja vett részt az idei céges családi napon, amelyet augusztus 12-én tartott a vállalat Nagybaráti-pusztán.

Bővebben

Iskolákba látogatott a Claessens Group

2016.07.04

Az elmúlt időszakban a vállalat több iskolában is tartott tájékoztató előadást a szakmai utánpótlás biztosítása érdekében. A cég eddig is rendszeresen fogadott diákokat a környékbeli szakiskolákból, egyetemekről, akik gyakorlati idejüket töltötték a társaságnál.

Bővebben

Claessens Egészségnap

2016.01.20

Kétnapos egészségnapot tartott a Claessens cégcsoport, amelynek keretében a szűréseket a hazánkban egyedülálló, CT-vel is felszerelt Scan&Go fantázianévre keresztelt mobil diagnosztikai szűrőállomás szakorvosai végezték. A vizsgálatok mellett a dolgozók prevenciós céllal előadásokon, valamint véradáson is részt vehettek.

 

Bővebben

Több milliárdos beruházás Felsőbogátpusztán és Iharosberény mellett

2015.08.26

A Claessens Group felsőbogátpusztai szarvasmarhatelepén átadták a 2 milliárd forint értékű beruházás részeként megépült új szarvasmarha istállót. A Claessens család sertéshizlalással foglalkozó vállalatcsoportja, a Csicsó Farm pedig egy új, 3 milliárd forint értékű kocatelep építésébe fogott Iharosberény közelében.

Bővebben

Több mint 2 milliárd Ft-os beruházással bővíti sertésállományát Somogy megye legnagyobb állattartója

2014.10.10

A Claessens Group sertéstenyésztéssel foglalkozó vállalatának, az Agrár Kft.-nek Kisbaráti telepén zajló sertésistálló bővítés és kapcsolódó beruházások befejeződtek. Az október 3-án tartott sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes átadón Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára és Szászfalvi László országgyűlési képviselő is részt vett.

Bővebben

Nem kedvez az aratásnak a sok eső

2014.09.17

Az elmúlt időszak esőzései némiképp nehezítették a termények betakarítását, emiatt több esetben csúszott az aratás. Nem volt ez másként a Claessens Group esetében sem, ahol a termesztett takarmánynövények a saját állatok ellátását szolgálják.

Bővebben