Szántóföldi növénytermesztés

Kizárólag takarmánynövények termesztésével foglalkozunk

A saját állatállomány ellátását szolgáló növénytermesztés Somogyszobon és a környező szántóföldeken zajlik. Elsősorban takarmánynövényeket: őszi árpát, kukoricát, tritikálét, silókukoricát, lucernát és olaszperjét termesztünk, amelyekhez kiegészítésként fehérjehordozókat (szója, repce, napraforgó, stb.) vásárolunk és az állatok igényeihez mérten keverjük a takarmányt.

Környezettudatos technológiák

A vállalatunk a növénytermesztés során is kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos és költséghatékony termelésre, amelyek megvalósításában a korszerű technikák alkalmazása nagy jelentőséggel bír.

 

A folyamatosan karbantartott és frissített gépparkunknak köszönhetően modern technológiákat felhasználva műveljük területeinket.

Géppark

A kukorica permetezéssel történő gyomirtása során Garford típusú sorközművelő gépet használunk, amely a sorközökben kapál, a széleken pedig célzottan a növényt permetezi. Ennek köszönhetően kétharmadával kevesebb vegyszert használunk, mintha a teljes területet kezelnénk. Így nemcsak környezetünket terheljük kevésbé, de termelésünk is költséghatékonyabb. A talaj szerkezetének és termőképességének megóvása érdekében gépeink guminyomás szabályzóval vannak ellátva. Az állattartás során keletkezett mellékterméket Vredo hígtrágya kijuttató géppel szállítjuk a szántóföldekre, ahol tápanyagként hasznosítjuk.