EMVA állattartó telepek korszerűsítése pályázat

Jogcímkód: 6.121.02.02.

Az Agrár Kft. pályázatot nyújtott be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) az állattartó telepek korszerűsítéséhez (ATK III.) nyújtandó támogatás igénybevételéhez. A támogatásból a vállalat a Kisbaráti sertéstelep bővítését kívánja megvalósítani, valamint egy kantelep létrehozását, ahol világszínvonalú genetikát felhasználva a saját telepeit is ellátó szaporítóanyagot állítanak elő.

A projekt összköltsége:                                                           1,792,527,113 HUF

Ebből vissza nem térítendő támogatás:                               717,010,845 HUF

A beruházás 2012 áprilisában kezdődik és 2015 szeptemberében zárul le. A fejlesztésnek köszönhetően a Kisbaráti pusztán található telepen a kocák száma 5000 db-ra növekszik. Ezzel a vállalat két sertéstelepén a tenyészkoca állomány eléri a 6000 darabot, amely éves szinten hozzávetőlegesen 180.000 db malac születését eredményezi. A bővítéssel a vállalat hozzájárul Somogy megye és az országos sertéslétszám növekedéséhez, valamint az általa foglalkoztatottak létszámára is kedvező hatással lesz.

A beruházás során a legmodernebb és a legmagasabb állatjóléti követelményeknek megfelelően épülnek az istállók, amelyek kihatással lesznek arra, hogy tenyészetünk minél jobb eredményeket produkáljon. Ennek és a nagyobb hatékonyságnak köszönhetően élelmiszerbiztonsági szempontból is kiváló terméket tudunk előállítani, biztosítva a legjobb minőséget partnereink számára.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a vállalatunk jövőjére pozitív hatással lévő pályázati eredménnyel kapcsolatban, készséggel állunk rendelkezésére. Illetve, a továbbiakban is ajánljuk figyelmébe vállalatunk honlapját, ahol tájékoztatást adunk a beruházással kapcsolatosan.

 

Kedves Érdeklődő!

Az EMVA állattartó telepek korszerűsítése (ATK III.) pályázat keretében elkészült a Kisbaráti sertéstelep bővítése. Kérjük, tekintse meg az átadóról készült összefoglalónkat és fotókat az eseményről.

http://claessens-group.eu/hirek/tobb-mint-2-milliard-ft-os-beruhazassal-boviti-sertesallomanyat-somogy-megye-legnagyobb-allattartoja